Dezvoltarea personala a fiecaruia este un proces de lunga durata care se termina o data cu incheierea vietii. Dezvoltarea personala poate insemna cresterea fiecarei persoane atat din punct de vedere corporal cat si mental sau emotional.


Acest articol va face referire la dezvoltarea personala mentala si emotionala pe care fiecare individ o traieste in mod obligatoriu, dar pe care, pentru rezultate superioare, fiecare o poate influenta. Interventia voluntara a fiecarei persoane in propria sa dezvoltare personala, cu scopul obtinerii unor performante deosebite dar si a atingerii unei armonii si echilibru interior, se poate dovedi salutara.


Grupurile de dezvoltare personala organizate sub bagheta unui psihoterapeut pot fi o sansa imensa pentru a-ti imbunatati atat relatia cu tine insuti cat si cu ceilalti.

Dezvoltarea personala presupune atat o mai buna cunoastere de sine prin descoperirea "cotloanelor" ascunse ale propriului suflet cat si o imbunatatire consistenta a propriilor performante in relatiile cu lumea si cu ceilalti.


Pentru a face dezvoltare personala nu trebuie sa fii bolnav sau tulburat psihic, trebuie doar sa vrei sa te cunosti mai bine si sa cresti, sa inveti sa-ti accesezi resursele si sa vrei sa te dezvolti. Dezvoltarea personala este un proces continuu caruia tu ii poti acorda sansa de a se desfasura altfel decat ti l-ai imaginat pana acum.


Tu poti fii parte a propriei tale dezvoltari personale, poti sa influentezi acest proces si poti sa il intensifici.

Cu fiecare carte citita, film vazut, discutie cu prietenii, vei avea ocazia sa cresti. Fiecare noua experienta este o oportunitate de a invata lucruri noi si de a determina o schimbare, o evolutie la un plan superior.


Grupul psihologic de dezvoltare personala intensifica acest proces si transpune intr-un plan accesibil, condensat, o serie de metode si tehnici care iti vor oferi ocazia sa realizezi intr-un timp mult mai scurt ceea ce altfel ai fii obtinut in ani de experienta sau poate niciodata. Metodele si tehnicile folosite te vor obliga sa cauti in adancul tau pentru a-ti accesa resursele uitate sau necunoscute si te vor invata sa le folosesti pentru a deveni mai bun; mai bun in ceea ce faci la serviciu, mai bun in relatia de cuplu, in familie, in cercul de prieteni si in orice alt loc care te intereseaza.


Vei putea sa iti depasesti temerile si spaimele, sa vindeci ranile trecutului, sa inveti sa spui nu sau da, sa imbunatatesti modalitatile tale de exprimare, felul in care iti arati sentimentele si emotiile, vei invata sa ceri si sa oferi, sa primesti si sa accepti.


Sansa ta catre dezvoltarea ta personala esti chiar tu!


(Un articol de Cristina Sterie)


Inapoi...