Ajutor pentru parintii de toate varstele.

Te-ai intrebat vre-o data daca esti un bun parinte?

Ce anume inseamna si ce anume iti arata ca esti un bun parinte?

Crezi ca pentru a deveni "maestru" iti trebuie calitati innascute, sau este nevoie doar de sarguinta in a-ti invata noua "meserie"?


Grupurile de suport de tip "scoala pentru parinti" te pot ajuta sa iti intelegi mai bine copilul si sa te descoperi pe tine in relatia cu el. In acest fel vei reusi sa ai o relatie mai buna cu copilul tau, iar acest lucru il va ajuta sa fie disciplinat, deschis, sincer, sa obtina rezultate mai bine la scoala, sa fie mai curajos, sa aiba prieteni si lista poate continua...


Iti doresti ca micutul tau sa devina un adult bine adaptat, care sa poata face fata cerintelor vietii? Visezi sa aiba multiple realizari la scoala, in cariera dar si in plan personal, in relatia de cuplu si acasa? Pentru asta relatia lui cu tine, parintele lui este esentiala! Armonia primilor ani de viata si felul in care isi incepe inca de mic interactiunea cu lumea vor determina devenirea lui ca adult!


Nu te-ai nascut parinte iar la randul tau ai propria experienta in ceea ce priveste aceasta "meserie". Poate ca exista inca lucruri pe care le reprosezi propriilor tai parinti sau poate ca te trezesti cateodata facand exact acele lucruri pe care le urai la ei atunci cand erai mic. Toate aceste experiente isi spun cuvantul in devenirea ta ca parinte si se regasesc, la vedere sau nu, in felul tau de a fi ca parinte.


Meseria de parinte se invata din copilarie, dar ea poate fi redescoperita si reinventata. Observi ca anumite metode pe care le cunosteai sau le experimentai la un moment dat nu mai sunt eficiente? Cand vezi ca relatia cu micutul tau sau cu adolescentul tau se afla in impas. Cand iti doresti sa depasesti barierele si sa "spargi" blocajele care exista intre voi, este momentul sa te gandesti la scoala parintilor.

Aici vei putea invata sa iesi, sa evadezi din tiparele cunoscute care si-au pierdut eficienta. Vei putea sa descoperi noi resurse pentru a deveni un nou parinte, mai bun si mai atent in relatiile cu copilul lui!


Specialistii nostrii te vor ajuta in situatiile deosebite cu care te poti confrunta: copilul agresiv, copilul rasfatat, copilul rebel, copilul neascultator, copilul bolnav etc...


  Teme propuse:
 • Cum comunicam cu copilul?
 • Agresivitatea fizica si verbala - este bine sa o folosim?
 • Cum invata copilul tau? Chinurile temelor...
 • Disciplina si respectarea regulilor.
 • Rolul implicarii copilului in gospodarie.
 • Amici sau inamini: computerul si televizorul?
 • Copilul tau face suficienta miscare sau sport?
 • O alimentatie sanatoasa versus tulburari alimentare.
 • Imaginea de sine / Cum se vede copilul tau?
 • Inamicii sanatatii: alcolul, tutunul si drogurile.
 • Orientare scolara si profesionala.

Si lista ramane deschisa...


(Un articol de Cristina Sterie)


Inapoi...