Cristina Sterie

Cristina Sterie ~ Psiho-Energie.ro
 • psiholog clinician specialist
 • psihoterapeut
 • competente in:
  • evaluare psihologica si psihodiagnostic
  • psihoterapie cognitiv-comportamentala
  • psihoterapii scurte, colaborative, centrate pe resurse si solutii
  • psihoterapie sistemica: cuplu, copil, familieIn afara programului sunt un om ca si tine. Pentru mine familia este pe primul plan si am invatat ca energia vine de acasa. Caldura caminului si sustinerea familiei sunt cele mai importante si mai de pret lucruri pe care daca nu le avem ar fii bine sa urmarim sa le obtinem.


Am lucrat cu persoane bolnave de cancer si copii bolnavi de aceeasi boala. De la ei am invatat sa traiesc si sa ma bucur de viata dar mai ales, am invatat ca nimic nu ne este dat de-a gata si trebuie sa ne bucuram in fiecare minut pentru ceea ce avem.

Am lucrat cu persoane cu dizabilitati si copii cu deficiente. De la ei am invatat ca handicapul exista doar daca noi ii permitem sa existe. Am invatat ca limitele ni le impunem singuri si ca nimic nu este imposibil, iar fiecare om este plin de resurse.

Am lucrat cu copii orfani si tineri proveniti din centrele de plasament iar de la ei am invatat cat de mult inseamna o casa, un suflet cald, constanta afectiunii primite si importanta mostenirii pe care parintii nostrii o lasa in noi.

Am lucrat cu familii aflate in impas, cu persoane bolnave si persoane in cautare de sine, am lucrat cu copii speriati si parinti disperati, cu oameni care au ucis sau au incercat sa se ucida, cu oameni care si-au pierdut familia sau dragostea cuiva, cu oameni care au pierdut pe cineva sau se temeau sa nu piarda, cu oameni care isi petreceau mult timp la serviciu si oameni care se temeau, sau plangeau, doreau dar nu puteau.

De la toti acestia am invatat ca viata este complexa si oamenii nu trebuie judecati.

Am invatat ca oamenii au resurse si pot decide sa faca schimbari in viata lor. Acum stiu ca valorile fiecaruia sunt cele dupa care el decide sa isi calauzeasca viata si mai stiu ca putem fii nefericiti cand aceste valori nu ne apartin noua si nu au fost create de noi.

Avem nevoie sa ne cunoastem si sa dam afara ceea ce nu ne apartine, pentru a putea creste si pentru a ne gasi propriul drum.


Inapoi...