Intalnirile vor avea loc saptamanal, timp de 4 ore, cu o pauza de 15 minute la 2 ore.


Interval orar propus: 16:30 - 20:30 sau 17:00 - 21:00

 

Zile propuse: Luni sau Vineri
*Intervalul orar si ziua de desfasurare vor fi hotarate impreuna cu participantii la grup.

 

Locatia: Clinica "Oana Nicolau" - str. Dr. Severeanu nr. 7 sector 5 Bucuresti

 

Formatori: Cristina Sterie si Lucian Negoita

 

Cost: 80 RON / sedinta
Modulul de dezvoltare personala va cuprinde un numar de 52 ore, echivalentul a 13 intalniri. La cererea participantilor numarul intalnirilor si durata sedintelor se pot modifica.

 

Numar participanti: 10 - 12


Sedintele se vor desfasura intr-un mediu securizant, avand ca regula de baza confidentialitatea, atat din partea psihoterapeutilor cat si a membrilor grupului.


Metodele de lucru vor fi interactive si vor include: exercitii, jocuri de rol, exercitii de exprimare emotionala, tehnici proiective, tehnici de comunicare non-verbala, vizualizari si discutii interactive de grup.


! Tehnicile de lucru si temele abordate in cadrul intalnirilor vor respecta programa propusa dar vor tine cont si de solicitarile si nevoile participantilor, obiectivele grupului fiind stabilite impreuna cu acestia.


Teme propuse:

1. Cunoastere interpersonala.

2. Autocunoastere: Identificarea unor comportamente daunatoare (amanare, evitare, agresivitate etc.) si schimbarea lor. Identificarea emotiilor perturbatoare si invatarea unor tehnici de control emotional si exprimare adecvata. Identificarea credintelor disfunctionale si inlocuirea lor cu credinte adaptative.

3. Afirmare de sine si imbunatatirea imaginii personale. Comunicare asertiva, combaterea stilurilor non-asertive de comunicare. Tehnici de comunicare verbala si non-verbala.

4. Imbunatatirea relatiilor interpersonale: relatiile de cuplu, relatii interfamiliale, relatii profesionale, relatii de prietenie si sociale.

5. Rezolvarea de probleme. Invatarea demersului rezolutiv in luarea deciziilor, in diverse paliere ale vietii cotidiene: familial, profesional si social.

6. Managementul stresului la nivel individual si social, in relatiile profesionale, familiale si sociale. Tehnici de relaxare si destindere.

7. Identificarea momentelor cheie din etapele dezvoltarii, evaluarea scenariului de viata si rescrierea acestuia in mod adaptativ si benefic. Depasirea momentelor de criza.

8. Cresterea eficientei personale.


Inapoi...