"Iluzie este ca dragostea se intalneste, cand se invata..."

(Antoine de Saint Exupery)
Terapia de cuplu se adreseaza tuturor celor care sunt interesati sa isi imbunatateasca relatia de cuplu, sa aduca o schimbare benefica sau sa ia o decizie pentru viitor. Cuplul este piesa de baza a oricarei societati. Cuplul este cel care ne mentine in viata ca societate si ne ajuta sa existam si acum, la mii de ani dupa primul om. Tot el este cel ce ne asigura urmasii si viitorul. Cuplul este inima sociala pe care trebuie sa luptam sa o pastram si sa o vindecam si tot el este jumatatea care ne completeaza si ne ajuta sa fim fericiti.


Psihoterapia de cuplu se adreseaza ambilor partenri care formeaza un cuplu. Ei amandoi vin la psihoterapeut pentru a prezenta dificultatile cu care se confrunta, perspectiva lor asupra relatiei de cuplu dar mai ales obiectivele pe care vor sa le atinga la nivelul cuplului.


Terapia de cuplu nu se face cu jumatate din cuplu. Partenerii unui cuplu functioneaza asemenea unui sistem, in care ambele piese depind una de alta si se influenteaza reciproc. Miscarea uneia din piesele sistemului va angrena cu sine si miscarea celeilalte piese. De multe ori, cheia terapiei de cuplu este tocmai corelarea si armonizarea acestor miscari.


Inapoi...